Workshops

Workshops / Voorlichting Jeugdcriminaliteit & Straatcultuur

Buddy Coach biedt preventieve voorlichting over jeugdcriminaliteit & straatcultuur. Het doel van de voorlichting die Buddy Coach aanbiedt, is het beperken en voorkomen van jeugdcriminaliteit en het bijbrengen van moreel besef bij de jongeren. De jongeren hebben nog een toekomst;  vaak realiseren zij zich niet wat een foute keus voor gevolgen heeft voor deze toekomst. De workshops die wordt gegeven richt zich met name op jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar.

Workshops zijn up to date

Deze voorlichting is ‘up to date’. Dat houdt onder andere in dat de voorlichting in alle klassen in het onderwijs gegeven kan worden. Er is in deze voorlichting een bepaalde mate van veiligheid ingebouwd, omdat een hele groep of klas wordt aangesproken. Wanneer er op een school of in een klas opvallend veel crimineel gedrag voorkomt, kan er een meer specifieke voorlichting gegeven worden. Een dergelijke voorlichting kan zich dan ook richten op de groep jongeren die crimineel gedrag vertoont.

 

De jongeren die de afgelopen jaren door de buddycoach zijn behandeld, vertelden tijdens de mentorgesprekken regelmatig dat ze voorheen niets wisten over hoe een jeugdgevangenis er van binnen uit zag.  En al helemaal niet hoe zwaar het is om erin te verblijven. Door de jongeren voorlichting te geven over jeugdcriminaliteit, het risico van de gevolgen en de ervaringen die de buddycoach de afgelopen jaren heeft meegemaakt, zullen de jongeren inzien dat het helemaal niet zo stoer is om vast te zitten.

In de voorlichting staat centraal dat iedereen weleens in de verleiding terecht kan komen om iets verkeerds te doen. Hoe houd je jezelf sterk en stabiel om niet te happen en in de verleiding te trappen? Tijdens deze gesprekken zal er interactie plaatsvinden met de jongeren. Het zal een informatieve les zijn om de jongeren bewuster te maken over jeugdcriminaliteit en ook wordt er aandacht besteed aan wat jeugdcriminaliteit nu precies inhoudt. Pesten? Bushaltes slopen? Bedreigen via Whatsapp? Enz., enz.

De voorlichting is geschikt voor leerlingen van groep 8 van de basisschool tot studenten aan de universiteit.

Wij bellen je terug!

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kom met ons in contact

info@buddycoach.nl

T. 085-4012933

Kabelweg 1 | 1271 AN | Huizen

Deskundig

Resultaatgericht

Streetwise

SKJ- Gekwalificeerd

Partners en samenwerkingen