Budget Coach

Jongeren en schulden: geen wenselijke combinatie. Schulden belemmeren jongeren te bouwen aan hun toekomst. Wil je weten of budgetcoaching van Buddy Coach nodig is? Herken jij iets uit de onderstaande punten?

Kom jij elke maand geld tekort?
Ben jij alle eindjes aan elkaar aan het knopen?
Heb jij aan het eind van de maand niets meer om uit te geven?
Heb je geen overzicht in je inkomsten en uitgaven?
Laat jij je post ongeopend liggen, bang voor een aanmaning of dwangbevel?
Wil jij meer overzicht zodat er rust in je hoofd en dus in je leven ontstaat?
Volgens het Nibud komen jongeren naarmate ze ouder worden, steeds vaker geld tekort. Van de MBO’ers van 18 jaar en ouder heeft momenteel ruim 35% schulden, 1 op de 4 betalingsachterstanden en 15% van hen geeft toe een financieel probleem te hebben. Volgens een onderzoek van Hogeschool Utrecht heeft 1 op de 5 HBO’ers moeite met rondkomen. Van hen heeft zelfs ruim 40% betalingsachterstanden of kan geen geld meer opnemen. Volgens incassobureau Intrum, dat het betaalgedrag onderzocht, raken jongeren het overzicht over hun geld kwijt. Helaas zijn kennis en intelligentie niet voldoende om uit de financiële problemen te komen. De wet lijkt vooralsnog een oplossing in de weg te staan.

Cijfers onder MBO’ers:

%

Schulden

%

Betalingsachterstand

%

Financieel probleem

Cijfers onder HBO’ers:

%

Niet rondkomen

%

Betalingsachterstand

Wij bellen je terug!

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kom met ons in contact

info@buddycoach.nl

T. 085-4012933

Kabelweg 1 | 1271 AN | Huizen

JONGEREN

Werknemers met geldzorgen zijn bewezen minder productief en hebben veel vaker last van gezondheidsproblemen. Voor de jongeren geldt dit ook! Geldzorgen hebben nogal wat negatieve impact op hun leven en leerprestaties. Stress, slecht slapen, psychische problemen en hoofdpijn zijn veel voorkomende klachten. Vaak wordt er ook gestopt met de studie, omdat simpelweg de centjes op zijn. Herken jij jezelf hierin? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende intake. Jouw studententijd moet een periode in je leven zijn, waar je de basis legt voor de rest van je leven en waar je later met plezier op terugkijkt. Door het opstellen van een budgetplan maak je een goede stap de juiste richting in.

OUDERS

Door je kind al vroeg bekend te maken met financiële educatie, leert je kind al op jonge leeftijd goed met geld omgaan. Als ouder/verzorger heb je dus een belangrijke vinger in de pap. Jongeren kloppen echter niet graag aan bij de ouders/verzorgers op het moment dat er financiële problemen ontstaan. ‘Gaat je niets aan’ en ‘bemoei je met je eigen zaken’ zullen je niet onbekend in de oren klinken. Toch wil jij je kind graag ondersteunen om erger te voorkomen, maar bij het bespreekbaar maken stuit je nogal op wat tegenstand. Onrust in het gezin en vaak een opstandige puber als gevolg. Herken jij deze situatie en wil jij je kind helpen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Overzicht en financiële rust

Een budgetmaandoverzicht geeft rust en overzicht. Tijdens het persoonlijke gesprek met de budgetcoach ontstaat verdere bewustwording van uitgaven en gedrag. Het coachende element van het gesprek helpt de jongere verandering aan te brengen waar nodig. Daarnaast zijn veel mensen onbekend met rechten op toeslagen of andere financiële voordelen. Door het juist aanvragen van deze toeslagen ontstaat meer financiële ruimte en voorkom je terugvordering van onterechte toeslagen.

Regelen van de schulden

Het vaststellen van de oorzaak van eventuele schulden kan bepalend zijn voor de aanpak en oplossingen. Zijn de schulden problematisch, dan kan een warme overdracht naar schuldhulp- verlening gerealiseerd worden.

Zelfredzaamheid

Het streven is naar een duurzame financiële huishouding bij onze jongeren. Wij helpen daarom altijd bij het opstellen van een sluitend budgetplan. Met een sluitend budgetplan worden financiële problemen voorkomen en de financiële zelfredzaamheid vergroot. Financiële zelfredzaamheid is de basis voor waardigheid en zelfrespect, voorkomt terugval en zorgt voor een zonniger toekomst.

VRIJWILLIGE BEWINDVOERING: een stapje verder

In sommige gevallen is er meer nodig dan enkel budgetcoaching. Wanneer je zelf (tijdelijk) niet meer in staat bent om goed zorg te dragen voor de financiën, dan is vrijwillige bewindvoering of budgetbeheer een optie. Bewindvoering wordt altijd via de rechtbank aangevraagd en blijft vrijwillig. Dit betekent, dat wanneer de problemen zijn opgelost en je weer in staat bent om wel zelfstandig de financiën te beheren, er een verzoek gestuurd kan worden naar de rechtbank om het bewind op te heffen. Bij bewindvoering wordt alles voor je uit handen genomen. De vaste lasten worden betaald (mits er voldoende budget is) en indien nodig worden er stappen ondernomen om de schulden te regelen. Je hebt dan zelf even geen beheer over de financiën, maar je hoeft hier verder ook niet naar te kijken. Je krijgt, afhankelijk van je budget, een vast bedrag per week uitgekeerd en de rest regelt de bewindvoerder. In deze periode stellen we ook een budgetplan op. Zo ben jij goed voorbereid als jij je financiën zelf weer gaat oppakken. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden of wil je meer informatie over bewindvoering? Bel of e-mail ons, wij vertellen je er graag meer over! Ook als je vragen hebt over budgetbeheer.

Door vroegtijdig je problemen aan te pakken met budgetbeheer traject:

Zul je een fijnere schooltijd ervaren

Ben je meer aanwezig op school

Heb je meer aandacht voor je studie

Ben je gemotiveerder om je (bij)baan vol te houden

Kun je je studiekosten beter betalen

Hoef je niet na te denken of je met je studie wil stoppen

Verdwijnen die vervelende onverklaarbare gezondheidsklachten

Slaap je weer lekker en ben je productiever

HET BUDGET COACHING TRAJECT

Nadat je een afspraak hebt gemaakt, gaat het coaching traject beginnen. Hieronder stapsgewijs hoe we dat gaan aanpakken:

1. Intakegesprek en invullen van het intakeformulier

2. Contact met ouders/verzorgers als dit gewenst is

3. Ordenen papierwerk

4. Contact opnemen met schuldeisers en betalingsregeling treffen

5. Toeslagen aanvragen of stopzetten

6. Opstellen van een budget jaar -en maandplan

7. Evalueren budgetplan

8. Nazorg en evaluatie budgetcoaching traject

vrijblijvend advies

Herken jij deze situatie en wil jij je kind helpen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Deskundig

Resultaatgericht

Streetwise

SKJ- Gekwalificeerd

Partners en samenwerkingen