Intensief Buddytraject

ITB valt uiteen in ITB CRIEM en ITB-Harde Kern

ITB CRIEM duurt meestal 3 maanden, maar kan worden verlengd. De maatregel wordt opgelegd aan jongeren van niet-westerse afkomst die voor de eerste keer, of voor meerdere lichte vergrijpen met justitie in aanraking komen. Het doel is te voorkomen dat de jongere opnieuw delicten pleegt. Het leven tussen twee culturen en de moeite die het gezin heeft om te integreren worden als risicofactoren gezien. De jongere wordt begeleid door de jeugdreclassering. Hierna volgt begeleiding vanuit de MHS.

“Het Intensief Buddytraject is bedoeld voor jongeren die een strafbaar feit hebben gepleegd”

ITB-Harde Kern is een maatregel die meestal voor 6 maanden wordt opgelegd, maar kan worden verlengd. De maatregel wordt opgelegd aan jongeren die een ernstig strafbaar feit hebben gepleegd en/of al eerder met justitie in aanraking zijn geweest. In plaats van jeugddetentie krijgt de jongere begeleiding van de jeugdreclassering. Als de jongere zich niet aan de afspraken houdt, stopt het traject en volgt alsnog jeugddetentie. Na afloop van de maatregel volgt begeleiding vanuit de MHS.

Bron: https://strafrecht-jeugd.nl/

Gedragsbeïnvloedende maatregel (GBM)

De kinderrechter kan ook een GBM opleggen. Deze zeer strenge maatregel is bedoeld voor jeugdige veelplegers tussen de 12 en de 21 jaar met gedragsproblemen. Ook jongeren met gedragsproblemen die voor het eerst een ernstig delict plegen komen voor de maatregel in aanmerking. Deze maatregel is bedoeld voor jongeren voor wie een voorwaardelijke straf of een taakstraf te licht is en de Pij-maatregel te zwaar. Jongeren staan onder toezicht van de jeugdreclassering en moeten bijvoorbeeld een agressieregulatietraining volgen of een gezinsgerichte training. De maatregel duurt minimaal zes maanden en maximaal een jaar en kan worden verlengd. Als de jongere zich niet houdt aan de behandeling dan volgt detentie voor het resterende deel van de maatregel.

Bron: https://strafrecht-jeugd.nl/

Meer weten over het Intensief buddytraject? Neem dan contact met ons op.

Wij bellen je terug!

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kom met ons in contact

info@buddycoach.nl

T. 085-4012933

Kabelweg 1 | 1271 AN | Huizen

De verschillende trajecten voor onze jongeren

Dit zijn de trajecten binnen de ambulante ondersteuning

Deskundig

Resultaatgericht

Streetwise

SKJ- Gekwalificeerd

Partners en samenwerkingen