Buddycoach Parallel Traject

Het parallel traject is ontwikkeld naar aanleiding van de jarenlange werkervaring van de buddycoach binnen de jeugdgevangenis. Hier zag hij vele jongeren vastlopen en in oude patronen vervallen vanaf het moment dat zij uitstroomden vanuit jeugddetentie en/of weer terugkeerden naar de wijk waar ze waren opgegroeid. Vanaf het moment dat de jongere binnen de jeugdgevangenis of jeugdzorg plus instelling terecht komt kan er een buddycoach betrokken worden.

 Jongere verblijft in een JeugdzorgPlus instelling of jeugdgevangenis:

De buddycoach kan ingezet worden aan de hand van een indicatie/verwijzing.  De buddycoach zal wekelijks een bezoek aan hem brengen en werken aan doelen die meegenomen worden in het perspectief plan.

Een voorbeeld hiervan: Een jongere is uit huis geplaats, omdat hij niet weerbaar is om nee te kunnen zeggen. De buddycoach  zal met de gezinsvoogd/ instelling/ ouders bekijken of het veilig genoeg is om te gaan oefenen in zijn oude buurt. Bij akkoord zal er vanuit de buddycoach ingezet worden op het oefenen met verlof naar de buurt. De buddycoach zal de ‘zogenaamde’ vrienden van de jongere in kaart brengen en dit ook bespreekbaar maken met de jongere. Wij zijn zichtbaar en herkenbaar doordat wij door de wijk lopen met het Buddy Coach logo op onze kleding en auto’s.

Regelmatig zien wij kinderen vanuit de JeugdzorgPlus weer terugkeren naar de oude vertrouwde buurt en binnen afzienbare tijd zijn zij weer verwikkeld in problemen. Wij vanuit  Buddy Coach willen dit tijdens het traject en de behandeling meenemen en bespreken. Hiermee loop je niet achter de feiten aan.  Wij merken helaas bij veel woongroepen waar onze jongeren verblijven dat het leven van de buurt en straat niet meegenomen wordt in het traject. De jongere kan het binnen de instelling uitstekend doen, maar de loyaliteit en weerbaarheid van buiten daar loopt hij binnen afzienbare tijd tegenaan.

Daarom komen wij met het Parralel traject.  Hiermee werk je preventief van binnen naar buiten. Op het moment dat de jongere weer zal terugkeren naar zijn vertrouwde buurt/vertrouwde omgeving zal de buddycoach betrokken blijven.

Het traject is bedoeld om “van binnen naar buiten” te werken.

Het parallel traject kan vanuit de gemeente waar de jongere woont worden aangevraagd. Het is ook mogelijk vanuit de organisatie waar cliënt zich op dat moment bevindt dit op te starten.

Wij bellen je terug!

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kom met ons in contact

info@buddycoach.nl

T. 085-4012933

Kabelweg 1 | 1271 AN | Huizen

De verschillende trajecten voor onze jongeren

Dit zijn de trajecten binnen de ambulante ondersteuning

Deskundig

Resultaatgericht

Streetwise

SKJ- Gekwalificeerd

Partners en samenwerkingen