Ambulante ondersteuning

Trajecten ambulante ondersteuning:

Voor de verschillende doelgroepen bieden wij trajecten die aansluiten bij de behoeften van de jongeren.

Algemene informatie ambulante ondersteuning:

Vanuit  Buddy Coach bieden wij vier trajecten aan voor ambulante ondersteuning. Hoe intensief de buddycoach wordt ingezet, verschilt per traject. Er wordt gekeken naar de hulpvraag van de vastloper; het leveren van maatwerk staat voorop.

De buddycoach neemt de tijd om aan de gestelde doelen te werken. Nieuw gedrag aanleren is een tijdrovende inspanning en begeleiding is en werkt bij iedereen anders. We werken aan de hand van een begeleidingsplan en doelenoverzicht die speciaal voor de betreffende jongere is opgesteld. Door middel van regelmatige rapportages blijft het overzicht gewaarborgd.

 

Klik hieronder op één van onze faciliteiten

La Cusina

Wij hebben twee locaties in Huizen waar wij met onze jongeren samenkomen. Hier wordt gewerkt aan de weg naar zelfstandigheid. Koken hoort daar ook bij. Regelmatig worden er jongeren aangemeld voor het traject naar zelfstandigheid; vaak komen zij niet verder dan het koken van water. Wij hebben bij Buddy Coach een klein restaurant, genaamd La Cusina, waar wij met de jongeren aan de slag gaan. Zij leren te koken voor zichzelf maar ook voor de ouders worden er mooie maaltijden in elkaar geflanst. Het naderhand opruimen van de keuken hoort hier vanzelfsprekend ook bij.

Sport

Buddy Coach biedt in samenwerking met Dedicated-coaching sporten met onze jongeren aan. Er wordt gewerkt aan agressieregulatie, het bijbrengen van discipline en zelfredzaamheid. Het sporten wordt ingezet om gedragsverandering te bereiken. In de afgelopen jaren is gebleken dat de sportzaal voor onze jongeren die met spanningen lopen, een uitlaatklep is. Er wordt gewerkt aan volhouden, durven vallen en opstaan en te vertrouwen op een goede afloop.

Relax room

Hoe veiliger, meer op zijn gemak en ontspannen iemand zich voelt, des te eerder hij geneigd is op kalme en plezierige wijze met anderen om te gaan. In de relax room kunnen onze jongeren televisie of een filmpje kijken, een spelletje doen, iets voor zichzelf doen of met een andere jongere iets ondernemen.

Stilte ruimte

Elke keer dat we worden afgeleid, zorgt dit ervoor dat we minimaal 30 minuten nodig hebben om onze focus te kunnen herpakken. Zelfs een simpele opmerking of telefoon die afgaat kan dit al veroorzaken. In de stilte ruimte kunnen onze jongeren zich terugtrekken om even tot rust te komen of te werken aan opdrachten en huiswerk voor school. De buddycoach ondersteunt de jongeren bij het maken van een weekschema en het huiswerk.

XXL vergaderruimte

Wij bieden de XXL vergaderruimte aan voor partners met wie wij samenwerken voor overleggen of trainingen. De ruimte wordt ook gebruikt voor huiswerkbegeleiding van grotere groepen.
De XXL vergaderruimte is 7 dagen per week, in overleg met Buddy Coach, te gebruiken.

Wat doen wij met onze jongeren?

Wij coachen onze jongeren om te leren kijken naar eigen handelen. Samen ontdekken we, hoe sociale contacten te leggen en te onderhouden zijn. We gaan het sociaal maatschappelijk netwerk vergroten om te leren deel te nemen aan de maatschappij. Hiervoor is het belangrijk om ook zicht te krijgen in de vriendengroep van de jongeren. Wij lopen daarom met onze jongeren door de wijk. Hierbij maken wij ons zichtbaar door kleding te dragen met ons logo. Ook op onze auto’s is het herkenbare logo aangebracht.

Wij bellen je terug!

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kom met ons in contact

info@buddycoach.nl

T. 085-4012933

Kabelweg 1 | 1271 AN | Huizen

Preventief buddycoach traject voor ambulante ondersteuning

Deskundig

Resultaatgericht

Streetwise

SKJ- Gekwalificeerd

Partners en samenwerkingen